Jezik:

 • en
 • bg
 • ru
 • ro
 • el
 • tr
 • sr
 • es
 • de
 • fr
 • it
 • nl
(+359 2) 940 11 10 / +359 885 309 337 e-mail
Govorimo srpski

Rezervacija bez provizije!
Besplatno otkazivanje većine rezervacija!

Traži hotel/odmor:

* neobavezno
 (€ ukupno)

Hoteli u Bugarskoj (445)

Ski u Bugarskoj 2019/20

web kamere uživo in Bugarskoj

Hotels in Borovec

Borovec ski destinacije - Podaci o skijaškim stazama i objektima

Odmaralište Borovec -informacije o ski području

Zimske avanture u Borovecu- snouboard, skijanje i bijatlon,unakrsno skijanje,liftovi i staze

Borovec   je omiljeno  skijalište u Bugarskoj. Ako ste ikada posetili planinski centar Borovec, znate da divan prizor , kristalno jasna planinska klima , atmosfera borove šume i planine Rila ,ukusna domaća jela su samo neki od razloga zašto je odmor u Borovecu uvek koristan. Međutim ,zimska sezona oblači u sneg planinsko odmaralište i pretvara ga u zimsko čudo ,koje zrači šarmom i magnetizmom. Ako želite da se pronađete i postanete nepobedivi ,jednostavno treba da ovladate svoje veštine u jednom od najpopularnih zimskih sportova koji Borovec nudi . Borovec ski centar je za ljude koji sanjaju o srećnom životu ,koji su ostavili ograničenja iza svojih leđa , kako bi dotakli nebo i uživali u  predivnoj planini Rila .

Borovec je alpski tip centra, koji pruža odlične mogućnosti za strastveni skijaše. Borovec je jedan od najpopularnijih zimskih i letnjih odmarališta u Bugarskoj.Leži u podnožju najvišeg vrha na Balkanskom poluostrvu , Musala,u severnom delu planine Rila , na nadmorskoj visini od 1350m ,i idealna je destinacija za turiste koji cene lepotu planine i žude za ski avanturama.

Borovec je lako dostupan za sve tačke zemlje,jer je udaljen smaom70 km od  Sofije, glavnog grada Bugarske,i 120 km od  grada Plovdiv.

Ako želite nešto malo drugačije od Evropskih skijališta ,gde odmor košta čitavo bogatstvo , Borovec je vaš idealan izbor za uzbudljiv skijaški odmor.Ako ste napredni skijaš , bičete oduševljeni kada čujete da je Borovec najveći Bugarski  skijaški centar u pogledu dužine skijaških staza i kapaciteta ski objekata . Opet , ako se osećate spremnim za druge zimske sportove , tu su : Alpski sportovi, kros-kantri skijanje , ski skokovi , biatlon , ski - doo, klizanje , skijanje  noću . Skijaši iz cele Evrope vežbaju na Borovecu , kako bi istražili svet ski avantura i poboljšali svoje veštine .Skijalište nudi odlične uslove za skijanje , snoubording ,trke ili samo za zimske praznike u prelepoj planini.

Borovec očarava veličanstvenom borovom šumom i pravi izbor kada je u pitanju zimovanje i ski odmore  na razumnoj ceni. Borovec ima ukupnu skijašku površinu od preko 58km prve klase, koja varirja u teškoći u skladu sa kvalifikacijama skijaša.

Dobro održavane staze za kros-kantri skijanje  čine Borovec veoma atraktivnim centrom . Sve ski staze su moderne i održavaju dobar kapacitet kako bi skijaši se izbegli gužve . ''Borosport'' ,koncesionar skijališta u Borovecu , konstantno radi na poboljšanju uslova u odmaralištu i ulaže u vrhunske ski objekate kako bi se obezbedilo uzbudljivo zimovanje za svakog skijaša ili snovboardera, bez obzira na njihovu starosnu dob i stručnosti .

Borovec , najstariji skijaški centar u Bugarskoj , bio je dva puta domaćin Svetskog kupa u alpskom skijanju . Važno je napomenuti da su biatlon staze u Borovecu važe za jedne od najboljih u Evropi i to je razlog zašto mnogi turisti hrle u popularnom zimskom odmaralištu u Bugarskoj . Borovec je redovan domaćin različitih zimskih sportskih takmičenja .

Ski liftovi, staze, snežni pokrivač, skijaški objekti u Borovecu

Skijalište Borovec je idealan izbor za goste koji žele da osete zabavno okruženje , živopisnu lokalnu tradiciju i gostoprimstvo meštana ,koji čine skijanje  jedinstvnim i nezaboravanim !

Ski Centar Borovec je organizovan u tri glavne ski oblasti, koje obezbeđuju obilje mogućnosti za sve skijaše :

 • Centralni Borovec skijaški centar– počinje od 1337 m do 1780 m nadmorske visine.
 • Jastrebec skijaški centar– počinje od 1340 m do 2369 m nadmorske visine.
 • Markudžik skijaški centar  počinje od 2340 m do 2550 m nadmorske visine.

Ukupna skijaška površina u Borovecu je 58km , a broj skijaških staza je 20.skijalošte ima 14 ski liftova ,obično otvorenih od 9.00 do 4.30 časova . Molimo vas , imajte na umu da je svaki lift zatvoren za tehničko održavanje ,možete proveriti informacije ovde. Postoje jedna Gondola sa 6 sedišta, 2 četvoroseda lifta velike brzine, 2 Fixed Grip četvoroseda lifta , 10 uspinjača i  nekoliko dečijih uspinjača u skijalištu. Gondola ide do vrha Jastrebec na nadmorskoj visini od 2363 m . Razlika u nadmorskoj visini je oko 1045 m je i njena dužina je 4827 m . Kapacitet Gondole je 1.200 osoba na sat .

Borovec takođe ima 1,240 metara snoubord stazu, 10 km cross-countri stazu i ski skokove . Borovec ski staze su savršene za početnike i osrednje skijaša . Ako ste napredni skijaš trebalo bi da pokušate takmičenje Svetskog kupa. Vaš snežni skijaški odmor u Borovecu je zagarantovana, jer odmaralište ima 14 snežnih topova za veštački sneg, koji pokrivaju površinu od 20 hektara.Veštački sneg pokriva staze " Rila " , " Iglika " , " Martinovi Baraki 2 " i " Martinovi Baraki 3 " .Noćno skijanje , skidoos , snoubord , klizanje i Heli - skijanje - svi su u ponudi.

ik i želite da savladate skijanje , trebalo bi da posetite  ski školu  and the qualified ski teaches will take you to an enjoyable journey in order for you to successfully hit the 5 ski tracks for beginners.

Borovec je skijalište koje pruža usluge osrednjim skijašima, jer većina ski staza su prilagođene za osrednje skijaše. Postoji 11 staza za srednje skijaše . Takođe , može se uživati i u velikim stazama-Jastrebec. Gornja polovina planine nudi obilje otvorenih staza , od kojih je većina prilično blaga i prilagođena kako za početnike ,takpo i za srednje skijaše. Ako idete na vrhu Gondolom / 2363M / , naći ćete zanimljive spustove , uključujući nove 12 km skijaške staze. 

Ako ste napredni skijaš , trebalo bi da se oprobate u stazama Svetskog kupa. Pravi izazov za vas je možda Musalenska Pateka/ Moussala Pathway / ,najduža ski staza u Borovecu / 12km / .

Snouborderi mogu da posete Borovec za svoje uzbudljive avanture . Neki od najboljih staa su iznad 2500m .

Borovec ima 3 , 5 i 10 km duge staze za kros-kantri skijanje i bijatlon ,koje se nalaze 2 km daleko od odmarališta.

Borovec ski sezona

Ski sezona u skijalištu  Borovec , traje od decembra do kraja aprila . Sve ski staze se dele prema njihovoj težini i vrsti skijaša : početne, srednje ili napredne ski staze. Sve staze su dobro obeležene u skladu sa međunarodnim standardima za znakove obavještenja na nekoliko jezika .

Borovec Ski Skola

Škola skijanja Borovec je poznata sa profesionalizmom svojih ski instruktora i stoga je jedna od najboljih u Evropi . U Borovecu ćete sresti visoko kvalifikovane ski učitelje koji govore više jezika . Iskustvo i lični odnos nastavnika učiniće vašu nastavu skijanja lakšom i prijatnijom .Grupni i privatni časovi dostupni su po povoljnim cenama - možete da proverite naše cene za  Borovec ski škole

Važna skijaški detalji o Borovecu

Bez obzira da li smatrate Borovec dobrom destinacijom za zimski odmor,informacija ispod će biti od pomoći u dobijanju vizuelne predtave glavne skijaške oblasti.

Iako ćete dobiti sveobuhvatan pregled na sve ski objekate , mi smo pokušali da damo opis , koji će vam pomoći da utvrdite da li je Borovec ski centar,koji zaslužuje vašu pažnju i šta možete da očekujete od vašeg  ski odmora .

 • Skijanje na nadmorskoj visini: 2560m Visoka
 • Skijanje na nadmorskoj visini : 1350m Niža
 • Nadmorska visina odmarališta: 1350m
 • Označene skijaške staze: 58 km
 • Zelene : 20 %
 • Plave : 20 %
 • Crvene : 50 %
 • Crne: 10 %
 • Broj žičara : 14
 • Uspinjače : 9
 • Sedežnice :4
 • Gondola lift : 1
 • Najduža ski staza : 12km
 • Smer staza Sever, Sverozapad , Zapad
 • Cross Countri rute : 35km

Ako ste početnik koji bi želeleo da savladaja skijanje , vaš najbolji izbor je Borovec ski centar , jer pruža odlične uslove za početnike .Srednji skijaši koji nastoje da poboljšaju svoju tehniku neće biti razočarani. Napredni skijaši i snouborderi, kao i ljubitelji skijanja van staza će zavoleti Borovec zbog odličnih uslova i jedinstvene atmosfera.
Noćno Skijanje : Da
Ski skokovi - 70m

Snežni pokrivač prekriva gornje delove planine Rile , Ski centar Markudžik , može da dostigne oko 2m što je preduslov za ekstremne ski avanture . Generalno,debljina snežnog pokrivača je preko 1,5 m od novembra do maja . Tri ski zone čekaju vas u predivnom skijalištu Borovec .Ski centar Markudžik će Vas iznenaditi skijaškim stazama, koje su na 2340 - 2550m nadmorske visine .

Svi početnici treba da izaberu ski centr Sitnjakovo ,koji se može pohvaliti visinom od 1337m do 1780m . Ako želite da postignete ski nadmoć , trebalo bi da razvijete svoje veštine i savladate kontrolu , tako da ski centar Jastrebets / 1340m - 2369m / je idealan izbor za vas - nudi nezaboravne ski avanture. Skijaške staze u Jastrebecu su pravi izazov za svakog skijaša,a ugostile su razna sportska takmičenja . Da li ste i kada čuli za ski staze Markudžik 3 ? FIS je zvanično izjavio da je ski staza pogodna da bude domaćin Alpskog kupa u skijanju veleslalom .

Spust skijanje je veliko iskustvo za svakoga i to vam zaita može ulepšati dan! Najbolji uslovi za spust mogu se naći u Sitnjakovu , kao i dobro održavanom skijaškom centru Jastrebec . Možete da dođete do planinskog grebena sa lokalnom kabinskim liftom .Borovec je takođe cater za iskusne skijaše kojimogu da pokažu svoje veštine . Ako ste dovoljno hrabri i imate nameru da preduzme takav rizik ,ne ustručavajte se da uživate u nekim  od ekstremnih off- pista za skijanje .

Ukupna dužina skijaških staza koje su pogodne za Alpsko skijanje je oko 58km . Ukupna dužina staza za kros-kantri skijanje je 35km i one su izgrađene u skladu sa zahtevima FIS .

Sve ski staze u Borovecu su posebno označene i mogu se naći informacije na različitim jezicima .Ski staze se razlikuju u teškoći i dužini, i zadovoljavaju sve skijaše podjednako .

Ski staze za početnike:

 • Suhar- Ski centar Markudžik
 • Rotata- ski centar Sitnjakovo
 • Borosport- ski centar Sitnjakovo
 • Sitnjakovo Royal Residence- ski centar Sitnjakovo

Srednje ski staze:

 • Markudžik 1- ski centar Markudžik
 • Haramia- ski centar Jastrebets
 • Sitnjakovo 1- Ski centar Sitnjakovo
 • Martinovi Baraki 1- Ski centar Sitnjakovo
 • Rila- Ski centar Sitnjakovo
 • Iglika- Ski centar Sitnjakovo

Srednja teškoća:

 • Markudžik 2B- ski centar Markudžik
 • Markudžik 3- ski centar Markudžik
 • Jastrebets 3- ski centar Jastrebec
 • Popangelov- ski centar Jastrebec
 • Jastrebec 1- ski centar Jastrebec

Teške ski staze:

 • Markuždik 2A
 • Fonfon
 • Martinovi Baraki 4- ski centar Sitnjakovo
 • Červeno Zname- Ski centar Sitnjakovo

Vođen svetskim inovacijama u potrazi za jedinstvenim i autentičnim iskustvima, Borosport stalno poboljšava ski uslove u Borovecu i trenutno odmaralište pruža odlične uslove za ljubitelje snouboarda. Ski avanture i širok spektar zimskih sportova u Borovecu privuči hiljade turista svake godine.

Neki skijaši smatraju ski stazu Jastrebec najatraktivnijom one jer je često domaćin važnih skijaških takmičenja u Borovecu.Ne propustite da probate Jastrebec ski centar, koji će biti praznik za Vaše oči sa zapanjujućim planinskim pejzažem .

Kapacitet kabine lifta je 1200 ljudi na sat,a vreme prevoza je 25min do ski staza. Borosport ,koncesionar skijaških staza, nastoji da se sprovedu inovativna poboljšanja kako bi se Borovec pretvorio u najsavremenije skijalište u Bugarskoj . Svi ski objekati u odmaralištu su izgrađeni u skladu sa međunarodnim standardima i primenjujue najnovije industrijske inovacije .

Dobro održavana mreža žičara preveze oko 15 400 turista na sat i omogućava jednostavan pristup svim ski stazama . Iako Borovec obično ima značajne snežne padavine ,odmaralište raspolaže modernim snežnim topovima, koji mogu da pokriju veliko ski područje sa veštačkim snegom.

Ski staze Rila , Iglika , Martinovi Baraki 2 i Martinovi Baraki 3 takođe su opremljene topovima za sneg . Pored toga , možete da istražite novi svet avantura sa ponudama za noćno skijanje !Dobar provod je zagarantovan na Floodlit ski stazama u ''Martinovi Baraki'' . Molimo , imajte na umu da možete da ga probate noćno skijanje svake noći od 5 do 10 uveče . Šest topova za veštački sneg instalirani su na svakih 80 metara duž staza . Ukupna dužina staza sa veštačkim snegom je 2200 metara . Oprema na skijaškim stazama je u skladu sa najvišim standardima i takođe obezbeđuje svetla za noćno skijanje / snouboarding , kao i audio sistem za reprodukciju muzike . Dug 35 km cross-countri ski zona vas mami da se prepuste u prelepoj borovoj šumi.  Ako ste strastveni  kros-kantri skijaš , trebalo bi da pokušate ski staze u području ''Široka Poljana'' i ''Varnika'' - dužina skijaških staza je 3.5km i respektivno 10km.

Iynajmljivanje opreme zazimske sportove u Borovecu

Ako niste kupili svoje skije , to nije tako strašno , jer iznajmljivanje skija u Borovec je lako dostupno . U Borovecu ćete nać kompletnu skijašku opremu renomiranih svetskih proizvođača. Ipak , preporučujemo vam da rezervišete svoj ski paket  sa nama , kako bi  iskoristili naše konkurentne cene i koristi  extra value.

Borovec Cross-Country Skijanje

Da , jedno od najboljih skijališta u Bugarskoj zadovoljava za sve turiste koji su ljubiotelji kros -kantri skijanja. Staze su duge 35 km i sve  su dizajnirane u skladu sa zahtevima FIS ( Federacija Internationnale de Ski ),minimalna širina je 6 metara .

Borovec Noćno Skijanje

Ako tražite skijašte, koje odgovara Vašem budžetu,i želite da probate noćno skijanje , Borovec je pravi izbor za vas . Skijanje pod svetlima i zvezdama je impresivno iskustvo koje ne smete da propustite . Pošto je suviše hladno u januaru , možete da odložite noćno skijanje za mart, kada su temperature u večernjim satima veće. Ne propustite i čarobne sate kada dnevna svetlost počinje da pada , blistavi reflektori se pale i noćno skijanje može da počne.Takođe , noćne lift karte su jeftinije od dnevnih.

Četiri staze u Borovecu su otvorene noću na vrhuncu sezone i svi imaju dobro osvetljenje i moderan audio sistem koji čini Borovec najboljim centrom za noćno skijanje u Bugarskoj . Bez obzira šta radite , trebalo bi da proverite da li je noćno skijanje u ponudi!

Ukoliko želite da pronađete najlakši način da se skijate od Markudžika do Centralnog Ski Centra Borovec , Trebalo bi krenuti za ''Musalenska Pateka'' . Ukupna dužina ovog puta je 12km .

Borovec Aprés Ski

Atmosvera u Borovecu  živahna i vesela.Ako želite da se opustite , Borovec je Vaš izbor. Ako ste pravi skihound , onda znate da Apres Ski može biti najveći užitak, ali ima tendenciju da bude najskuplji .U Bugarskoj evro nije zvanična valuta i cene su relativno niske . Ne samo da Borovec nudi razonosti za sve vrste skijaša , ali takođe pruža i nezaboravna iskustva u trendi barovima , diskotekama i živahim karaoke barovima . Ako ste noćna ptica, ovo je za vas idealno mesto- diskoteke i barovi često rade do zore .

Za prave gurmane tu su ukusna jela Bugarske kuhinje treba ,kao i bogate folklorne večeri u lokalnim kafanama ili restoranima . Bugarske folklorne večeri organizuju se u mnogim mestima odmarališta i imaju živu muziku.

Iako je to sve o skijanju tokom zime , Borovec takođe može da vam pruži i druge aktivnosti, kao što su opuštanje u sauni , fitnes centrima , plivanju , žurkama , igrajući bilijar i još mnogo toga .

Nikada Vam neće biti dosadno u Borovecu ,jer ćete naći dosta živopisnih barova , atraktivnih restorana i bogatih apre-ski programa, koji su prilagođeni da zabavljaju grupe , porodice i prijatelje podjednako .Zaplešimo  u Buzz Baru ili Bonkers. Provod je izuzetan,a cene povoljne , posebno u specijalnim "Happy Hour". Karta za  Apres-ski  omogućuje popust do 10% u  većini popularnih mesta u Borovecu ! Probajte snežne skokove ili vožnju sankama.Bez obzira šta radite i gde idete , doživećete neverovatan odmor u najboljem skijalištu u Bugarskoj . Svaka skijaška sezona je fantastična u Borovecu , saznajte danas !

Bezbedno skijanje u Borovecu

Hitna ski- patrola u Borovecu pruža hitnu službu. Ona je organizovana u četiri tima i potpunosti opremljena svom potrebnom opremom , uključujući i helikopter , ako je potrebno , koji se nalazi na prvoj stanici lifta . Hitna pomoć ,tim visoko kvalifikovanih lekara i bolnica su na raspolaganju . Apoteke se takođe nalaze u centru odmarališta.

Lokalni stručnjaci savetuju putovanja : Vaš odmor u Borovecu

Borovec je krajnji i savremeni skijaški izbor kada je u pitanju dobra usluga na povoljnoj ceni. Cene su obično jedna trećina od iznosa koji bi platili u Francuskoj, Italiji i Švajcarskoj . Borovec je pravi izbor za ogroman niz zimskih sportova - Alpsko i heli - skijanje, kros-kantri skijanje, ski skokovi i bijatlon, klizanje na ledu i dr.